Claudia Machuca


Echtgenote van Marc. Is geboren in Colombia en toen ze 3 jaar oud verhuisde ze samen met haar Colombiaanse ouders naar Venezuela (Isla de Margarita).


Vanaf haar kinderjaren, leerde haar vader haar de pure salsa en andere typische dansen uit de Caraïben (merengue, vallenato, gaita, cumbia, porro, mapale, chachacha, bachata etc). Haar vader was haar inspiratie en net zoals de meeste latinos was ze snel verslaafd aan dansen.


En vermits Claudia in Isla de Margarita woonde kwam ze dikwijls in contact met latinos uit verschillende landen uit de Caraïben en leerde ze ook nog constant typische danspassen bij. Volgens haar grootvader, die als bijverdienste dansles gaf aan studenten in Colombia, zijn er ongeveer een 40-tal basispassen van salsa. In Latijns-Amerika is dansen een manier om contacten te leggen met andere mensen. Personen die goed kunnen dansen hebben er veel succes bij het andere geslacht. Op haar 27 ste leerde Claudia Marc kennen en Cupido had goed raakgeschoten. Na veel op – en afreizen besloot Claudia om samen met Marc in België te gaan wonen en haar job als docente aan de Universiteit op te geven.


Omdat ze van dansen houdt, besloot ze om te starten met het geven van salsalessen in Leuven en Diest op de manier zoals de latinos het ook aanleren in Latijns-Amerikanen nml. zonder tellen en het aanleren van gevoel voor ritme. Claudia doceert een mix van salsapassen van onder andere landen zoals Colombia, Venezuela, Cuba en andere landen van de Caraïben. Ze legt de nadruk op o.a. handen- en armenposities, schouders, voetwerk, en opspanning van het achterwerk om meer ritme te verkrijgen. Dansen is een vorm van ontspanning en een remedie tegen stress. En na de cursussen van Claudia kan je vb. niet alleen op parket dansen maar ook op het strand net zoals de latinos.Marc Verhemeldonck


Echtgenoot van Claudia.Sinds 2000 in de ban van salsa en andere latino-dansen na zijn 1ste reis naar Venezuela waarbij hij ook Claudia leerde kennen . Als leerling in 2001 begonnen bij Claudia in Leuven en heeft zich nadien nog bijgeschaaft vooral dankzij de vele latino vrienden van Claudia en Marc zoals o.a. Colombianen, Cubanen en Venezolanen. Sinds 2003 samen met Claudia beginnen lesgeven. Hij heeft al veel gereisd naar Latijns-Amerika en hij beheerst naast salsa ook nog verschillende andere latinodansen (rueda de casino, bachata, merengue, cumbia, vallenato, ect.) en ook de verschillende salsastijlen maar is vooral verzot op salsa latina en dan vooral de nadruk op landen zoals Colombia, Cuba en Venezuela.